skip to Main Content

Utmärkelser

VM 2018

Ostar vart än ögat når. I alla former och färger. En bra bit över 3 500 olika. Vi som var nya i gamet 2018 blev lätt överväldigade av det hela. I klassen för nya hårdostar fick Gärda® en bronsplakett! Skratt och tårar blandas i ett slag – vilken lycka!

SM 2018

Juryn kallar vår Färskost med Hjortron och kvanne för ”Kärlek på bit”. Guld utdelas! Hela burken åt de upp! Glädjetjuten borde hörts i hela Sverige.

SM 2019

Att vinna Guld en gång är fantastiskt, men Guld två år i rad!! Färskost med Hjortron och kvanne blev för andra året i rad utsedd till Sveriges godaste oljemarinerade ost! ”Man kan inte sluta äta den” – vilken feedback på hårt arbete!

Ostfestivalen 2020

Gärda® rönte uppmärksamhet på Ostfestivalen 2020 i Stockholm! I klassen för grynpipiga ostar fick Gärda den högsta utmärkelse som delades ut! Silver plakett! Att mathantverk kan ge bästa kvalitet, det fick vi bekräftat!

White Guide 2020

Sommaren 2020 blev vi rekommenderade av White Guides som ett av dem utsedda Gastronomiska äventyr.
whiteguide.com →

Årets Bonde – Mjölk 2021: Nominering

Mathantverket Vuollerims samarbete med Vuollerim Gård att rädda Fjällkorna i byn, har uppmärksammats med en nominering till Årets Bonde i kategorin Mjölk!

SM 2021

Gärda® knep SM-bronset i klassen för pressade ostar på Mathantverks SM 2021!  Aromatisk doft, nötig karaktär, krisp och behagligt framträdande sälta – några ord av juryns fina utlåtande. Vilken Glädje!

NA 2022

Gärda® fick ett mycket starkt silver i klassen för pressade ostar på Nordisk Mästerskap i Mathantverk 2022!  Vuollerims Fjällkor har än en gång levererad förstklassig mjölkråvara. Vilken Glädje!

Artiklar i pressen

Det finns många artiklar skrivna om Mathantverket Vuollerim, eller Mathantverkshuset som vi hette först. Här delar vi några som vi tycker beskriver oss. Vi vill också bjuda på vad kockarna Sadie och Chris skrev om Vuollerim när de kom hem till Denver, USA.

IMG_3657

Räddade Fjällkor och ostsuccé

Mathantverkshuset i Vuollerim

SM-guld och VM-brons till Vuollerim

Vuollerim, Sweden – The Best Food Destination You have never heard of

Back To Top